Egy 23 éves nő beperelte a szüleit, mert azok nem finanszírozzák tovább

Egy 23 éves nő Észak-Spanyolországban beperelte a szüleit, mert azok nem voltak hajlandóak tovább finanszírozni, a bíróság ugyanakkor ejtette az ügyet, mondván „túl lusta, hogy eltartsa magát”.

Kedden a cantabriai Castro Urdiales nevű település bírósága ítéletet hozott a 23 éves nő ügyében, aki gyakorlatilag elszórakozta minden munkalehetőséget, a szüleinek pedig immár nem kötelességük eltartani őt a továbbiakban.

A bíróság kimondta, hogy a törvény szerint a szülőknek egészen addig kötelességük eltartani a gyermekeiket, ameddig azok nem válnak gazdaságilag önellátóvá, hacsak arra nincs különleges szüksége.

A nő azután perelte be a saját szüleit, hogy azok közölték vele, itt ideje a saját lábára állnia. Ugyanakkor a bíró kimondta: a felperes saját magának köszönheti nincstelen helyzetét, miután képtelen volt elvégezni az iskoláit vagy ezen kívül bármilyen más képesítést szerezni. Mindezt annak ellenére, hogy családja finanszírozott neki például számítógépes és irodai munkára felkészítő tanfolyamot is, de vagy be sem iratkozott vagy kirúgták.

Azt is elmondta, hogy a nőnek volt állása saját városában, valamint Spanyolország más távolabbi részén, de még Londonban is, ugyanakkor ő mindig otthagyta ezeket a munkahelyeket a saját akaratából.

Mindig azt állította, hogy „túl sok a munka, túl sokáig tart és mindez kevés pénzért”. Végül azt a következtetést vonták le, hogy a nő saját lustaságából, és hogy idejét nem produktívan töltötte, a lehetőségeket nem használta ki, nem kedveztek a javára, így a szüleit sem kötelezik tovább, hogy pénzeljék a gyereket.