A globális trendet követik Újpesten

Szerkezetkész az újpesti piac, vásárcsarnok, kulturális és rendezvényközpont új épülete. A vadonatúj épület egyik érdekessége, hogy az elmúlt 30 év legnagyobb újpesti beruházása. Több mint ötmilliárd forint értékű, saját finanszírozásból készül, Újpest főterén található. A mélygarázst, korszerű vásárcsarnokot is magában foglaló modern épület felett kulturális és rendezvényközpontot is kialakítanak, hogy ezzel is erősítse a kerület a közösségi életet. 2018-tól már egy új, korszerű vásárcsarnok fogadhatja a vevőket.

A hatszintes újpesti piac és vásárcsarnok építkezése elérte a szerkezetkész állapot legmagasabb pontját. Az építkezés hagyományait tartva, ebből az alkalomból kedden bokrétaünnepet tartott az önkormányzat, amelyen a meghívottak szalagot köthettek egy kis nyírfára, amelyet toronydaru emelt az épület tetejére, mintegy 20 méter magasra.

Az ősszel elkészülő új létesítmény nem klasszikus piac vagy vásárcsarnok lesz, hanem egy több funkciójú komplexum: piac, kulturális központ és mélygarázs.

„A modern épületek többfunkciósak. Globális trend, hogy egy új épületben megtalálható a bevásárlóközpont, a kulturális központ és a mélygarázs is. A beruházással a város közösségi életet szeretnénk erősíteni. Célunk, hogy olyan hellyé alakítsuk a vásárcsarnokot, ahova érdemes eljárni, ahol megfizethető áron tudnak a fiatalok és a családok kikapcsolódni” – mondta Wintermantel Zsolt polgármester.