Fuss és fogd a pénzt az új magyar appal

Futóknak nyújt kedvezményeket a hazai fejlesztésű runaddict.

A futók 62 százaléka visz magával valamilyen technikai eszközt sportoláshoz, legtöbbször mobiltelefont, 38 százalékuk pedig valamilyen futáshoz kapcsolódó applikációt is használ – ez derül ki az NN Biztosító magyar internetezők futási szokásait vizsgáló reprezentatív, online kutatásából.

Erre reagálva az NN ingyenes futóalkalmazást fejlesztett. A runaddict újszerűsége abban rejlik, hogy a futók számára kitűzött kihívások teljesítését vásárlási kedvezményekkel jutalmazza.

A magyar internetezők 29 százaléka legalább hetente egyszer fut, átlagosan 4,3 kilométert – állapította meg a felmérés. A futók által használt technikai eszközök közül a mobiltelefon a legnépszerűbb, a megkérdezettek 54 százaléka használja sportoláshoz.

Minden hatodik futó visz magával valamilyen specifikus eszközt, például futóórát, okosórát, vagy aktivitásmérő pántot.

A felmérésben résztvevők 38 százaléka használ futóapplikációt. Az alkalmazásokra a többségnek (84 százalék) azért van szüksége, hogy pontosan tudja, hány kilométert futott. 56 százalék a futótevékenységét követi velük, 35 százalék pedig az elégetett kalóriát tartja számon ilyen módon.

Az Androidra és iOS-re tegnaptól ingyenesen letölthető, magyar nyelvű runaddict különlegessége, hogy a kitűzött kihívások elérését kedvezményekkel jutalmazza. Felhasználói a megtett kilométerekért cserébe pontokat gyűjthetnek, melyeket az alkalmazás partnereinél futással, sportolással és egészséges életmóddal kapcsolatos kedvezményekre válthatnak be.

Működési elve egyszerű: bejelentkezéskor összekapcsolódik az Apple Health vagy a Google Fit alkalmazásokkal, majd ezek adatait felhasználva követi, hogy a felhasználó mennyit futott. Mivel az Apple Health és a Google Fit tud adatokat gyűjteni a népszerű futóalkalmazásoktól, így a runaddict közvetetten mérni tudja az ezekkel megtett kilométereket is.

Az applikáció listázza a közelgő futóversenyeket is és a futók rajta keresztül könnyen navigálhatnak a versenynevezési oldalra.