Boros Bánk Levente: házhoz hívták a pofont a Magyarországot bíráló EP-képviselők

Magyarország egy 10 milliós ország, az Európai Unió ettől sokkal méretesebb szervezet. Ha Soros György ott eredményeket tud elérni, akkor Magyarországon is minden bizonnyal befolyásolni tudja és akarja a politikát – jelentette ki Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Soros György számtalanszor kinyilatkoztatta, hogy nem szimpatizál a jelenleg regnáló magyar kormánnyal és támogatja a bevándorlást. Miután a kormány azt mondta, nemzetbiztonságilag aggályos, hogy egy amerikai milliárdos mondja meg, Európa mit csináljon, az alaphelyzet világos: a magyar kormány bírálja leginkább Soros Györgyöt, aki ezért brüsszeli utazását arra is használhatja, hogy Magyarország ellen hangoljon – jegyezte meg.

Soros György évtizedekkel ezelőtt állította fel a hálózatot, amelyet most kihasznál. Felhatalmazva érzi magát, ha nem úgy működik egy demokrácia, mint ahogy az neki tetszik, akkor gyengítse a kormányt vagy akár el is takarítsa az útból a politikai elitet, és a számára szimpatikusakat helyezze hatalomba – mutatott rá.

Beszélt arról is: nagyon ritkán vesznek részt kormányfők az EP-vitákon, Orbán Viktor azonban előszeretettel teszi ezt, amikor Magyarországot érintő kérdésekről van szó. A korábbi szereplései alapján ezt úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a Magyarországot bíráló EP-frakciók és –képviselők „házhoz hívták a pofont”. Azon egyszerű oknál fogva, hogy Orbán Viktor meg szokta nyerni ezeket a vitákat – magyarázta Boros Bánk Levente, aki arra számít, a magyar miniszterelnök „kiosztja” az őt bíráló képviselőket.