Olaszországban húzta volna kebabnyársra a „hitetleneket”

A hatóságok hétfőn kapták el a „különösen veszélyes” férfit.

Különösen veszélyesnek titulálta a bíró azt a férfit, akit hétfőn kaptak el a hatóságok – számol be a The Local olasz kiadása. A 29 éves „nagyon nagy eséllyel vitt volna véghez komoly erőszakos cselekményeket” – vélekedtek a hatóságok. A férfit hét hónapig megfigyelték, miután az FBI-tól kaptak egy fülest.

A kutyáknak vetette volna áldozatait

Az interneten szélsőséges iszlamista tanokat terjesztett, valamint a hitetleneket kebabnyárson sütötte volna meg, majd kutyákkal etette volna fel őket – legalábbis egy üzenetének tanulsága szerint.

Ezenfelül az Iszlám Állam (IÁ) olasz szóvivőjének állította be magát. „ibn dawala7” felhasználónévvel, ami annyit tesz, hogy „az állam fia”, hűséget fogadott a szervezet vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak.

A Zello nevű applikáció segítségével pedig terveket beszélt meg, amiket Olaszországban kellett volna végrehajtani. Ezenfelül olyan taktikákat osztott meg, hogy miként lehet a hatóságokat félrevezetni a nyomozás során. Ahhoz is adott tanácsokat, hogy hogyan lehet „láthatatlannak” maradni egy nyugati országban.

Mint egy adoptált gyermek

A férfi 2008-ban érkezett Olaszországba és egy olasz anyával és fiával élt együtt, akik szinte úgy gondoltak rá, mint egy „adoptált gyerekre”.

A cikke emlékeztet rá, hogy Olaszországból idén eddig 31 embert utasítottak ki terrorista kapcsolatok miatt. 2015 januárja óta pedig összesen 163 embert utasítottak ki vallási szélsőségesség miatt.

Március végén a hatóságok bejelentették, hogy felszámoltak egy hálózatot, mely a híres velencei Rialto-híd felrobbantását tervezte.