Puma gyilkolt egy San Francio-i otthonban

Az éj leple alatt besurrant és elragadott egy alvó gyermek mellett szendergő kutyát egy puma a San Francisco-i Pescadero egyik tengerparti házából.

A családi ház a tengerparton áll, így a résre kinyitott ajtón épp be tudott surranni a nagymacska. A gyermek anyja hajnali 3-kor riadt fel a zajokra, és látta, ahogy egy nagymacska a kutyával a szájában kirohan a teraszajtón. Bár az anya csak későn ért oda a gyerekszobához, valószínű, hogy a kutya a saját testével védte az alvó gyereket.


A kutya minden bizonnyal nem élte túl elrablását. A lakásban vércseppek jelezték a puma útját,  család menhelyről hazahozott 7 kilós törpe portugál kopóját, Lenorát pedig a “betörés” óta nem látták. A család elmondása szerint még sohasem ugatott úgy, mint elragadásának estéjén, ezért is döntött úgy az édesanya, hogy megnézi, mi történik a szobában.

Az anya telefonhívására kiérkező rendőrök megvizsgálták a hátrahagyott nyomokat, és megerősítették, hogy puma járt a házban. A környéken sokszor garázdálkodnak nagymacskák, de olyan eset még nem fordult elő, hogy egy házba is bemerészkedtek volna.