Új tornatermek szolgálják a gyerekek sportolását

A felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében új tornatermeket adtak át Gárdonyban és Andocson.

A városban a Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Gárdonyi Tagiskolája gazdagodik új tornateremmel. A küzdőtér függönnyel három részre osztható, így párhuzamos oktatás is lehetővé válik a helyi iskolások számára. A tornaterem a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtésén túl lehetőséget nyújt minden teremsportág űzésére – írja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye.

Boros Anita helyettes államtitkár az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta: „Magyarország Kormánya a fejlesztések finanszírozásában nem hagyta magára az önkormányzatokat, hiszen ezeket az építkezéseket teljes egészében a központi költségvetés finanszírozza. Ennek köszönhetően a beruházások nem terhelik a városok, önkormányzatok költségvetését.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében országszerte épülnek jelenleg is tornatermek, tanuszodák, tantermek és iskolák. A program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházás valósul meg.

Fejér megyében további négy beruházás van folyamatban, Pázmándon és Zichyújfaluban tornaterem épül, Enyingen és Sárbogárdon pedig rövidesen tanuszodát adnak át.

Sorra épülnek az új létesítmények országszerte

Az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskolában is egy bútorokkal és sporteszközökkel teljesen felszerelt tornatermet adtak át. Ez a hazai finanszírozású beruházás nem csak a mindennapos testnevelésóráknak biztosít méltó körülményeket, hanem a település közösségi rendezvényeinek és kulturális eseményeinek is otthont adhat.

Boros Anita helyettes államtitkár az ünnepélyes eseményen kiemelte: „Ez a település, amelynek a legnehezebb időkben is megtartó erőt adott a hit, most egy olyan új létesítménnyel gazdagodik, amely reményeink szerint tovább erősíti közösségének összetartását, és amely meghatározó helyszíne lehet nem csak az iskola, de Andocs teljes lakossága kulturális- és sportéletének.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Somogy megyében a már átadott görgetegi és andocsi tornaszobán kívül Nagyberényben épül tornaterem.