350 millióból újult meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola

Mintegy 350 millió forintból újult meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola az Energia-hatékony iskolák fejlesztése című program keretében. A beruházás során az intézmény fő- és udvari épületét a mai kor minőségi követelményeinek megfelelő hőszigetelő anyagokkal látták el, korszerűsítették a fűtési hálózatot, kicserélték az elavult nyílászárókat, valamint épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert alakítottak ki.

Példaértékű az az összefogás, amely lehetővé tette a környezettudatos korszerűsítést és az a kitartó, összetett és rendkívüli hozzáértést igénylő munka, amelynek köszönhetően ma itt állhatunk – hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára az ünnepségen.

Az államtitkár elmondta: a város vezetői az energiatakarékos rendszerek alkalmazásával nem 1-2 éves, hanem hosszú távú, megtérülő beruházást valósítanak meg. A projektnek köszönhetően évente várhatóan mintegy 18-19 millió forint megtakarítására nyílik lehetősége az intézménynek.

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában jelenleg 48 iskola működik, 63 feladat-ellátási helyen, így az FM második legnagyobb intézményfenntartóként vesz részt a szakképzés rendszerében.

Az idei tanévben 8195 fő iratkozott be a tárca intézményeibe, amely 2,7 %-kal több tanulót jelent az előző tanévhez képest.