"Soros fölfalta a baloldalt"

Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarja buktatni - állapította meg Schmidt Mária a Látószög blogon megjelent tanulmányában. A történész szerint Soros György célja a migrációs nyomás fenntartásával és fokozásával kettészakítani az uniót, amelyből aztán egy igazi nyitott társadalmat szervezhet.

Soros György egyszerre filantróp és tőzsdespekuláns. Az emberbaráti tevékenysége ugyanakkor csak fedőtevékenység, mert a fő célja a pénzszerzés. Az, hogy előnyös üzleteket kössön, és anyagi haszna legyen neki és a családjának, cégének – jelentette ki Schmidt Mária történész az M1 Ma délelőtt című műsorában.

A módszer

Szerinte Soros György azt tapasztalta, ha megvásárolja azokat a csoportokat, melyek a befolyását alátámasztják – média, értelmiség, függetlennek nevezett szakértők, objektív véleményformálók -, a civil szervezetek ezután politikai befolyásra tehetnek szert, káoszt teremtenek, ezekre a helyzetekre rászerveződnek tüntetéssorozatokkal, szabotázsakciókkal, erőszakos cselekményekkel. Meggyengítik azt a stabil kormányerőt, mely szembeszáll velük, és létrehoznak egy olyan erőközpontot, mely aztán kiszolgálja azokat a célokat, melyeket Soros György fontosnak tart – magyarázta a történész, aki példaként említette Albániát, Macedóniát.

Folytatni akarja a migrációs betelepítést

A dél-balkáni terület azért fontos, mert a migránsok ezen az útvonalon jöttek. A balkáni útvonal lezárása azonban elejét vette a migrációs betelepítési akciónak. Soros most azt akarja, hogy ezekben az országokban az ő emberei kerüljenek pozícióba, hogy újra lehessen indítani a migrációs betelepítést Európa közepébe – hangoztatta.

Magát istennek tartja

Soros György egyébként büszke arra, amit elért, sajátmagát egyfajta istennek nyilvánította az egyik interjúban, messianisztikus elhivatottságról beszél. Vagyis tudatában van annak, milyen hatalmas eredményeket ért el a világszervezetének kiépítésével. Azzal is, hogy neki nem kell a játékszabályokat betartania, új játékszabályokat teremthet, és mindent el tud érni – érvelt Schmidt Mária.

Emlékeztetett arra, hogy a Clinton-kampányban dokumentumok kerültek elő arról, Soros György követelésére milyen akciókat hajtott végre az Egyesült Államok Albániában. Az Obama-időszakban az amerikai külpolitika és Soros György célja egybeestek, és Soros György amerikai hátszéllel tudott föllépni.

Le akarja bontani a világ össze határát

Úgy véli: Soros György azt képzeli, a világ minden részén meg tudja valósítani azokat az utópisztikus célokat, amit ő vall. Ennek az a lényege, hogy a világ összes határát – a nemzeti szuverenitás, a gondolkodásbeli határát – le kell bontani, mindent egyneműsíteni kell, mindent alá kell rendelni a globális pénzügyi érdekeknek. Soros György az elmúlt nyolc évben nagy hatásfokkal tudta megvalósítani a céljait – mondta.

Valószínű Soros Györgyöt egy különleges viszony fűzi Magyarországhoz, ami persze 2008-ban nem akadályozta meg abban, hogy megpróbálja tönkretenni a forintot és az OTP-t – említette meg a történész, aki kiemelte, hogy spekulációért Sorost számos országban megbüntették.

Nem azt mondjuk, hogy internacionálé, hanem nyitott társadalmak

Soros György az egész világot a terepének tekinti, mert a nyitott társadalmat, ugyanúgy mint a kommunizmust, a világon mindenhol el akarja terjeszteni. Nincs különbség, csak most nem azt mondjuk, hogy internacionalizmus, hanem azt, hogy nyitott társadalmak. Ennek az lett a következménye, hogy Soros mára felfalta a baloldalt, kivéreztette. Baloldali eszmék ma már nincsenek, csak a Soros által összeállított mix, a sorosizmus van – szögezte le.

Schmidt Mária írását itt olvashatja el