662-en öltöztek Chaplinnek

Rekordszámban - 662-en - öltöztek Chaplinnek a világ egyetlen, a svájci Corsier-sur-Vevey-ben található Chaplin-múzeumának rendezvényén - közölte az intézmény igazgatósága.

“Korábban is volt több nagyszabású Chaplin-gyűlés’, de a vasárnapi az első, amelyet közjegyző is hitelesített, így ez az első világrekord” – mondta Annick Barbezat-Perrin, a Chaplin’s Word múzeum szóvivője.

A résztvevőknek egyforma viseletben: fekete öltönyben, fekete cipőben, fehér ingben, keménykalapban, bajusszal és sétapálcával kellett megjelenniük.

“Voltak közöttük francia, német, spanyol és angol ajkúak is” – mondta el Barbezat-Perrin asszony. Április 16. a múzeum megalapításának első évfordulója, valamint az 1889-ben született Charlie Chaplin angol színész-rendező születésének évfordulója is.

A Chaplin’s Wordnek működése első évében mintegy 300 ezer látogatója volt, jóval magasabb a várt 220 ezernél. Charlie Chaplin utolsó éveit Svájcban, a Vaud kantonbeli Corsier-sur-Vevey-ben töltötte, itt is halt meg 1977-ben.