Ötvenmilliós adócsalással gyanúsítja Győzikét a NAV

Ötvenmilliós költségvetési csalással gyanúsítja a Nemzeti Adó és Vámhivatal Gáspár Győző énekest, előadóművészt. A gyanú szerint Győzike nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg.

A pénzügyi nyomozók csütörtökön egyidőben több Nógrád megyei helyszínen tartottak házkutatást, melynek során a többi között luxusautólat és arany ékszereket foglaltak le.

Salgótarján, 2011. szeptember 26. Gáspár Győző médiaszemélyiség (j) és felesége, Gáspárné Balla Bea várakozik tárgyalására a városi bíróság folyosóján, Salgótarjánban. Az ügyészség egy show-műsorbeli szereplés kapcsán 22,2 millió forintos adócsalással és magánokirat hamisításával vádolja a házaspárt. MTI Fotó: Komka Péter

Salgótarján, 2011. szeptember 26. Gáspár Győző médiaszemélyiség (j) és felesége, Gáspárné Balla Bea várakozik tárgyalására a városi bíróság folyosóján, Salgótarjánban. Az ügyészség egy show-műsorbeli szereplés kapcsán 22,2 millió forintos adócsalással és magánokirat hamisításával vádolja a házaspárt.
MTI Fotó: Komka Péter

Gáspár Győző gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. Esetleges őrizetbe vételéről a kihallgatás után döntenek. Az énekes mellett a testvére és három társuk ellen is büntetőeljárást indított a Nemzeti Adó és Vámhivatal.