Az M1 stábjára és rendőrökre támadtak a tüntetők

A Soros-egyetem mellett tüntető emberek egy része a Parlament előtt rátámadt az M1 stábjára és a rendőrökre is.

Először a rendőrökkel kezdtek dulakodni. Miután néhány hangadó kiadta a támadás parancsot, nekifutottak az egyenruhásoknak.

Később pedig a Híradó riporterét akadályozták a munkájában. Perceken keresztül inzultálták a helyszíni tudósítót, többször is megpróbálták elvenni a mikrofonját. A dulakodás végül odáig fajult, hogy a stábnak – ahogy a tudósító fogalmazott – menekülnie kellett.

A tüntetők, köztük sok külföldi azért vonultak az utcára, hogy a CEU, Soros György egyeteme mellett demonstráljanak és a felsőoktatási törvény módosítása ellen tiltakozzanak. A tüntetés hivatalosan már órákkal ezelőtt véget ért, a tömeg jelentős része haza is ment, egy hangos és mint láthatták agresszív csoport azonban ott maradt a Parlament előtt és ahogy már mutattuk a rendőrökre és a munkájukat végző újságírókra is rátámadtak. Megerősítették a rendőri jelenlétet a készenléti rendőrség is őrzi a lépcsőt. Egyre trágárabb szavakat, rigmusokat lehet hallani. Beszámolók szerint a rendőröket üveggel is megdobálták.


Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja után tiltakozók tovább vonultak

A demonstrálók a Parlamenttől az Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elé vonultak át. Néhányan ott is megtámadták a rendőröket. A tömeg elindult a Hősök tere felé, egyes információk szerint a cél a Fidesz Lendvay utcai székháza.