Versmaraton - 67 kortárs költő 12 órán keresztül mondja el verseit

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Versmaratont április 11-én, a költészet napján, a Magyar Rádió Márványtermében. Íme a részletek.

Ritka és megismételhetetlen helyzet, hogy majdnem egyidőben és ugyanabban a térben egyszerre 67 magyar kortárs költő mondja el saját verseit. Április 11-én, József Attila születésnapján, a költészet napján mégis ez történik. Ráadásul idén már hetedik alkalommal kerül sor arra, hogy a  Magyar Napló Kiadó, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA közös rendezvényén a líra, a próza, a merész improvizálás és a kortárs költők legyenek a főszereplők a Márványterem színpadán.

A felolvasások, a kísérőprogramok, az írókkal folytatott könnyed hangulatú beszélgetések mind-mind lehetőséget nyújtanak  arra, hogy személyesen találkozhassunk a költészettel, s hogy így közelebb kerüljön hozzánk a vers műfaja.

A Versmaraton délelőtt 10 órától este 10 óráig tart, élőben követhetjük a teljes programot a Kossuth Rádióban és a mediaklikk.hu oldalon is. A fellépők névsorát (óránkénti bontásban) és önéletrajzát ezen a linken érheti el.

Döbrentei Kornél költő (b) a Magyar Napló Kiadó, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) költészet napi Versmaraton című rendezvényén a Magyar Rádió Márványtermében Budapesten 2016. április 11-én. A hatodik alkalommal megrendezett versmaratonon Az év versei 2016 című antológiából hangzanak el költemények a szerzők előadásában.MTI Fotó: Mohai Balázs

Képünk a tavalyi Vesrmaratonon készültt – Döbrentei Kornél költő a Magyar Rádió Márványtermében  (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A 12 órás program alatt ismét megszületik a Nap verse, amely a költők egy-egy sorából áll majd össze. A verset a színpadi produkción kívül, a rádiós versfelvételek közben írják a költők.

Miután az MTVA munkatársai rögzítik és archiválják az egész napos történéseket, így azok sem maradnak le a Versmaratonról, akik valami miatt az élő műsort mégsem tudnák követni. A verseket később meghallgathatják majd  a Vers napról napra műsorban, a Magyar Rádió műsoraiban, a színpadon zajló eseményeket pedig a mediaklikk.hu oldalán lehet visszajátszani.

Április 11-én, nap közben pedig a Kossuth Rádió hallgatói  a Napközben, a Közelről,  Déli Krónika és az Esti Krónika című műsorokban kaphatnak beszámolót az idei Versmaratonról. De élőben készül A hely című műsor is, a Belépő című műsor pedig összefoglalót ad.