Victor Ponta: Soros György évek óta befolyásolja a kelet-európai politikát

Helyes döntést hozott a magyar kormány a külföldi egyetemekkel kapcsolatos jogszabálymodósítással - ezt Victor Ponta korábbi román miniszterelnök írta a közösségi oldalán. A politikus régóta állítja, Soros György és az általa fizetett szervezetek évek óta befolyásolják a román és a kelet-európai politikát, fizetett embereik, politikusaik pedig nem saját nemzetük, hanem a Soros-birodalom érdekeit nézik.

Szomszédaink törvénymódosítási kezdeményezése nagyon jó és helyes. Azon gondolkodom, hogy én is beterjesztek egy hasonlót Románia Parlamentjében – ezt írta Victor Ponta közösségi oldalán a magyar kormány külföldi egyetemekkel kapcsolatos javaslatáról.

A korábbi román miniszterelnök megosztotta az egyik román portál cikkét is, amely címében többek között úgy fogalmazott: Orbán folytatja a Soros elleni háborút. A bejegyzésre az egyik olvasó kritikát is megfogalmazott az “azon gondolkodom” félmondatra, szerinte ugyanis nem gondolkodni kell rajta, hanem cselekedni. Victor Ponta ezután ki is egészítette a szöveget a következővel: jogos a kritika, úgyhogy a jövő héten dolgozni akarok ezen a tervezeten, és be is akarom terjeszteni.Ponta korábban már többször kritizálta Sorost

Noha Romániában jelenleg nincs egyeteme Soros Györgynek, a volt szociáldemokrata kormányfőnek régóta rossz a viszonya az amerikai milliárdossal. Victor Ponta szerint az üzletember a politikai befolyásolásra kialakított gépezetét egyre gyakrabban használja Romániában is.

Ponta-Facebook2

A román sajtó többször is írt arról: Soros Györgynek és az általa fizetett szervezeteknek nagy lehet a felelőssége abban, hogy 2015-ben Victor Ponta lemondásra kényszerült. Ezután a liberális Dacian Ciolos alakított szakértői kormányt.

Victor Ponta azóta is kemény kritikusa Soros Györgynek, aki szerinte egyre nagyobb politikai befolyást akar szerezni Romániában. Nemrég a Románia Megmentéséért Szövetség be is perelte a volt kormányfőt, mert Victor Ponta azt állította a tavaly novemberi helyhatósági választások előtt alakult, és azóta is erősödő pártról, hogy Soros áll mögötte.

Ponta erre a Facebookon úgy reagált, őt a bíróság sem tudja elhallgattatni, továbbra is beszélni akar arról, hogy mennyire „nemzetellenesek” és károsak „a Soros György által támogatott romániai és kelet-európai alapítványok és bizonyos személyek”. Ezt pedig onnan tudja , hogy kormányfőként és pártelnökként rálátása volt olyan dokumentumokra és adatokra, amelyek állításait alátámasztják.

Hasonlót állított decemberben Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke. Szerinte az akkori szakértői kormányt vezető Dacian Ciolos a román érdekek szolgálata helyett Brüsszel és a Soros-birodalom utasításait hajtotta végre.