Heroinfüggőből milliomos: így felejtett el meghalni a gyümölcslevek mestere

Khalil Rafati többször is megjárta a poklot: heroinon élt, otthon nélkül, többször letartóztatták. Kilencedik túladagolása után nagy elhatározást tett...

Mikor Khalil Rafati már kilencedik alkalommal adagolta túl a heroint, a mentősök kétségbeesetten küzdöttek az életéért. Végül meg tudták menteni. A drogfüggő férfi – aki Los Angeles utcáin aludt nap mint nap – végül visszanyerte eszméletét, miután a mentősök defibrillátorral hozták vissza az életbe. Mindez 2003-ban történt, Khalil ekkor 33 éves volt.

A férfi a crack rabja volt, mindössze 49 kilót nyomott, testét fekélyek borították.

„Többször tartóztattak le droggal kapcsolatos bűncselekményért, mint ahány alkalomra vissza tudok emlékezni” – fogalmazott a férfi, aki azt is elmondta, sokszor olyan nagy fájdalmai voltak, hogy aludni sem bírt.

Khalil többször próbált tiszta maradni, de a kilencedik túladagolás után jött rá véglegesen, hogy változtatni kell az életén. Négy hónapot töltött rehabilitáción – azóta pedig drogmentes életet él – írja a BBC.

Khalil ezután belevetette magát az egészséges életmód rejtelmeibe; szépen lassan, fokozatosan sikeresen újraépítette életét, ma pedig már milliomos az általa alapított kaliforniai Sunlife Organics nevű egészséges élelmiszereket forgalmazó vállalkozásnak köszönhetően.

 

A cégnek összesen 6 üzlete van, köztük egészséges juice-okat áruló bárok és kávézók – de a férfi ennek keretein belül ruhákat is árul, a vállalkozás weboldala szerint pedig tobvábbi 16 üzlettel terveznek bővülni az Egyesült Államokban és Japánban is.

Utcáról a magángépre

A most 46 éves férfi már hozzászokott, hogy magángéppel jár – hosszú utat járt be azok után, hogy néhány éve még az utcán lakott.

A férfi életéről akár hollywoodi filmet is lehetne forgatni. Az Ohióban született férfinek igen nehéz gyermekkora volt, később, kamaszként vandalizmusért és bolti lopásért letartóztatták.

1992-ben azért költözött Los Angelesbe, hogy filmszínész legyen, ám míg színészi karrierje nem indult el, különböző zenekarokban kezdett játszani, illetve kocsitakarítást is vállalt: többek között olyan csillagok autóját takarította, mint Elizabeth Taylor és Jeff Bridges, vagy a Guns N’ Roses gitárosa, Slash.

Ám Khalil hamar drogfüggővé vált, a talaj pedig kicsúszott a lába alól.

Forrás: Sunlife Organics

Forrás: Sunlife Organics

Miután a majdnem végzetes utolsó túladagolás után sikeresen leszokott a kábítószerről, különböző munkákat vállalt: amellett, hogy Malibuban található rehablilitációs központoknál autókat mosott le, kutyát sétáltatott és kertészmunkákat is elvállalt. Napi 16 órát dolgozott, és pénzt kezdett gyűjteni.

A saját maga által készített zöldség-és gyümölcslevek megszállottjává vált, miután egy régi ismerős vitaminokról, egészséges táplálkozásról, bioélelmiszerekről okította ki.

Going to learn how to snowboard/ski in Aspen ❤ stay tuned for videos of me falling

I Forgot to Die, Khalil Rafati (@iforgottodiebook) által megosztott bejegyzés,

 

2007-ben bérelt egy házat, ahol megnyitotta saját rehabilitációs intézetét. Finom italainak hamar híre ment az épületen belül is, ahol elkezdték tőle megvásárolni a nedűket. Az üzlet hamar beindult, és meg sem állt az első milliókig.

Ma a vállalkozás 200 embernek ad munkát.

A Sunlife Organics mellett Khalil továbbra is vezeti a rehabilitációs intézetet, valamint nyitott egy jógastúdiót is. 2015-ben írta meg önéletrajzi könyvét „Elfelejtettem meghalni” címmel.