Több mint 360 fénykép a 35. Magyar Sajtófotó Kiállításon

Több mint 360 fénykép látható a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 35. Magyar Sajtófotó Kiállításon - mondta el Szigeti Tamás, a kiállítás kurátora hétfőn Budapesten.

Hozzáfűzte: a szervezők az idei tárlatot a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás nemrég elhunyt alapítója, Szalay Zoltán emlékének ajánlják. Szlukovényi Tamás, a pályázatokat elbíráló szakmai zsűri elnöke hangsúlyozta: a tárlat anyaga rámutat, hogy bár “sok fotókiállításon ömlik a vér”, és “szörnyűségeket lát az ember” ma is létezik egy emberibb, gyengédebb hozzáállás a fotográfiához. Az idei pályázatra mintegy 2300 nevezés és több mint hatezer fénykép érkezett.

“Amit itt láthatnak, az Magyarország 2016-ban” – méltatta Bánkuti András, a  Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Fotóriporterek Szakosztályának titkára a kiállítást, amely hétfőn este nyílik meg a Capa Központban. Kiemelte Balázs Attila (MTI/MTVA) teljesítményét is, aki a maguk közé Down-szindrómás iskolásokat befogadó osztályközösségről szóló sorozatával elnyerte a pályázat idei nagydíját.