Ötpártit akar a Fidesz a civil szervezetek átláthatóságáról

Itthon ötpárti egyeztetést kezdeményez a Fidesz frakció a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságának érdekében - jelentette be Halász János, a képviselőcsoport szóvivője az Országgyűlésben.

Úgy fogalmazott: ezek a szervezetek igazságtalanok, és nem a magyar emberek érdekeit, hanem a migránsok érdekeit képviselik.

Hangsúlyozta: a Soros-szervezetek rengeteget keresnek a migránsbizniszen. Halász János egyúttal arra kérte a kormányt, hogy támadja meg az emberjogi bíróság ítéletét, amely elmarasztalta Magyarországot, amiért két bangladesi bevándorló nem kapott menedékjogot.

“Azt kérjük, hogy a kormány támadja meg ezt az ítéletet, és nemcsak a bevándorlás megállítására kell szigorúbb intézkedéseket hoznunk, hanem fel kell lépnünk a Soros-támogatásokból működő külföldi ügynökszervezetek ellen is. Akik amellett, hogy befolyásolni akarják a magyar közéletet, még 10 milliárdokat is keresnének a migránsbizniszen. Ezért fontos a külföldről támogatott ügynökszervezetek esetén az átláthatóság biztosítása. Készülünk egy törvénytervezetet benyújtani, ami ezt szolgálja, az átláthatóságot. Szeretnénk tartani erről ötpárti egyeztetést, nagyon várjuk a többi párt támogatását, hiszen közös érdekünk, hogy ez az átláthatóság megvalósulhasson” – nyilatkozta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.