A kis György herceg nem lép apja nyomdokaiba, inkább balettozni fog

Bár mindenki azt várta, hogy a trónörökös a Wetherby előkészítőjébe jár majd szeptembertől, a szülők máshogy döntöttek.

Mint ismeretes, Vilmos herceg hamarosan felmond a mentőszolgálatnál, ahol jelenleg helikopterpilótaként dolgozik, hogy több időt fordíthasson kötelezettségeire, így családjával a nyár végén visszaköltözik norfolki otthonából a Kensington-palotába.

A nyilvánvaló feladatokon felül persze az is ok, hogy a kis György herceg 2017-ben már első osztályos kisiskolás lesz, szülei pedig azt szeretnék, ha édesapjához és Harry nagybátyjához hasonlóan ő is a londoni Wetherby Schoolban kezdené meg tanulmányait.

A három éves György herceg születésnapján közétett családi fotók, melyeket norfolki otthonukban készített Matt Porteous fotográfus 2016. júliusában (Fotó: Kensigton Palota/Matt Porteous)

A három éves György herceg. Fotó: Kensigton Palota/Matt Porteous

Legalábbis a brit lapok így tudták, pár napja azonban kiderült, hogy a cuki hároméves a Thomas’s Battersea előkészítőjébe fog járni, melynek a “Légy kedves!” a mottója.

Az iskola alig 20 percre van a Kensington-palotától, így persze érthető döntés volt ez Katalin és Vilmos részéről.

A Dailymail a hírt követően már össze is szedte, milyen ruhákra és kiegészítőkre lesz szüksége a hercegnek. A negyedévente 6000 fontba kerülő intézmény honlapja szerint nyári és téli időszakra is kötelező pulóvereket, nadrágokat, ingeket, különféle kiegészítőket kell hamarosan beszereznie Katalinnak, persze az iskola logójával, ami azonban azonnal szemet szúrt, az a pár balettzokni és balettcipő, mely szerint a tánc kötelező a kicsiknek.

A teljes kezdő csomag ára 368 fontba kerül a tandíjon felül, ami közel 131 ezer forintnak felel meg.