Civil szervezetek segítik a bevándorlókat

Vannak nemzetközi szervezetek, amelyek továbbra is bátorítják a menedékkérőket, hogy ha Európában akarnak élni, akkor jöjjenek. Már a Földközi-tengernél is azt kérdezik sokan, hogy vajon milyen pénzből működnek ezek a szervezetek.

A balkáni térségben a Soulwelders humanitárius szervezet 2-3 hónappal ezelőtt kezdte meg tevékenységét; tusolókat építettek, mosdókat létesítettek, valamint tűzifát, kályhákat vásároltak a migránsoknak – ők mintegy 50 ezer eurós költségvetéssel érkeztek, amely egyéni felajánlásokból futott be. Ők takarították ki a raktárakat és a környéket, két héten át kamionokat és markolókat, munkagépeket béreltek és profi felszereléseik voltak. Voltak köztük olyanok, akik szerelőautóval érkeztek, melyben áramfejlesztők voltak – hangzott el az M1 tudósításában.

A Hot Food Idomeni egy éve látja el a migránsokat ebéddel, ők naponta 1000 ételadagot osztanak szét. Profi szakácsokról van szó, akik Idomeniben is dolgoztak korábban. Ha nincs elég étel, akkor automatikusan úgy osztják az adagokat, hogy minden migránsnak elég legyen.