Kétéves a megújult M1 és M2 – Beregi Balázs tudósító a reptér-szálloda-tengelyről

2015. március 15-én indult útjára a megújult M1 és M2 csatorna – az eddigi tapasztalatokról Beregi Balázzsal beszélgettünk, aki a miniszterelnök bel- és külföldi útjairól tudósít.

Beregi Balázs korábban híradó szerkesztőként dolgozott, majd a megújult M1 és M2 indulásakor csatlakozott ahhoz a csapathoz, mely Orbán Viktor útjairól tudósítja a közmédiát.

Kötött pálya

„Havi rendszerességgel utazunk külföldre, amiről általában azt gondolják az emberek, hogy ez azt jelenti, hogy világot látunk, “nyaralunk” – de ez csak részben igaz. Ahogyan a profi teniszezők sem, úgy mi sem tudunk elszakadni a reptér-szálloda-”esemény” tengelytől. Sokszor csak annyit látunk egy városból, amennyit a taxi ablakából sikerül elcsípnünk” – mesélte a hirado.hu-nak Beregi Balázs.

Hideget, meleget

„Az egyik legextrémebb munkahetem mindenképpen az volt, mikor megjártam Mongóliát, majd Indonéziát. A -36 fok után jóval 30 fok fölötti hőmérsékletet kellett megélnünk. De a repült órák és megtett kilométerek számában sem volt utolsó a Budapest-Ulánbátor, Ulánbátor-Budapest, majd a Budapest-Dubai-Jakarta és a Jakarta-Dubai-Budapest utazás” – folytatta.

Beregi Balázs

Beregi Balázs

Az MTVA újságírójának számára szakmailag meghatározó pillanat volt, amikor Orbán Viktort nyári rezidenciáján látta vendégül Vlagyimir Putyin. Nem minden nap fordul elő egy magyar újságíróval, hogy egy sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök után az orosz elnököt is kérdezheti…

„Fontosnak tartom megemlíteni a kollegák komoly szervezőmunkáját és azt a profi technikai hátteret, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy elsőként, élőben tudósítsuk a nézőket egy-egy külföldi, vagy belföldi eseményről – tette hozzá Beregi Balázs.

Indulás

Komoly változásokat hozott 2015. március 15-e a közszolgálati tévécsatornák életében. Az M1 ekkor alakult napi aktuális hírcsatornává, hazánkban a mai napig egyedülálló módon élő hírkövetéssel és helyszíni bejelentkezésekkel. Az alkotók számára a minta a tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete volt.

A Duna Televízió 2015. március 15-étől nemzeti főadóként működik, és a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medence magyarságának nyújt teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat.

Ekkor kezdte el szárnybontogatását a fiatalabbaknak készülő Petőfi Televízió is. 2015-ben kezdte meg működését az M4 Sport csatorna is, ugyan indulására az év júliusáig várni kellett.