Új történelmi atlaszt kapnak a középiskolások

A tervek szerint nyárra elkészíti az új középiskolás történelmi atlaszt a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete.

Ez azt jelenti, hogy a 2017/18-as tanévben már használható lesz az új atlasz, amely a 2015-ben kiadott térképgyűjtemény harmadik kiadása – közölte Katona Csaba. Az elkészítése során figyelembe vették az első két kiadást ért kritikákat, véleményeket is – tette hozzá.

Katharina Trausner, David Spitzer és Maria Andexer, a Grazi Egyetem Fordítástudományi Intézet hallgatói a nyári egyetemen. A Bécsi Egyetem Európai Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Uralisztikai Tanszéke ötödik alkalommal szervezte meg a nyári egyetemet Szombathelyen, melyen 24 osztrák és 24 magyar hallgató tanul magyar és német nyelvet. A finanszírozást a két ország oktatási minisztériumai által létrehozott Osztrák-Magyar Akció Alapítvány biztosítja.MTI Fotó: Czika László

MTI Fotó: Czika László

Mint elmondta: igyekeztek olyan összetett, bonyolult folyamatokat ábrázolni, amelyek továbbgondolásra ösztönzik a diákokat. Ugyanakkor várható, hogy az atlasz a jövőben is folyamatosan változik, ugyanis napjaink történelmi eseményeit is be kell majd mutatni, illetve az újabb és újabb kutatási eredmények tükrében a korábbi események is módosulnak.

A változtatások során a jövőben is figyelembe veszik a tanárok és a diákok javaslatait, véleményét – mondta Katona Csaba.