Orbán: Egy nagyvállalkozó zsebében ül a Jobbik

"Mindannyian tudjuk, hogy önök nem a saját álláspontjukat képviselik, önök benne ülnek egy nagyvállalkozó zsebében. Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak" - mondta a miniszterelnök Vona Gábornak az Országgyűlés hétfői ülésén.

Vona Gábor szerint Orbán Viktornak és pártjának “becsípődése” az S betűs nevek, mindenről Soros György és Simicska Lajos jut az eszükbe.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) válaszol a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Vona Gábor azonnali kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. március 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök erre válaszul azt mondta: “nem igaz, hogy mindenkivel bajom van, itt ül mellettem Semjén Zsolt például”.

Szerinte egyébként a Jobbik kényes helyzetben van, mert “maguk is bevallották, hogy a pártjukat eladták, és ahol eladás van, vevő is van”.

“Mindannyian tudjuk, hogy önök nem a saját álláspontjukat képviselik, önök benne ülnek egy nagyvállalkozó zsebében. Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak” – fogalmazott.

Nem fogadható el a jogkörátadás 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról kérdezte a kormányfőt, hogy támogatná-e az ellenzéki párt kezdeményezését, hogy létrejöjjön Európában a bérunió.

Orbán Viktor azt mondta, nem támogatja az indítványt, mert a Jobbik hiába is hirdeti magát nemzeti pártnak, amit javasol, az nem más, minthogy Brüsszelben döntsenek az adókról és a bérekről.

A kormányfő hangsúlyozta: nem fogadható el, hogy Brüsszelnek bármilyen adóügyi szabályozásban átadják a jogköröket. A miniszterelnök hozzátette: a gazdaságpolitikai kérdések kezelését Magyarországon kell tartani.