Fidesz: a baloldal szégyene Majtényi jelölése

A Fidesz szerint Majtényi László Soros György államfőjelöltje, aki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint méltatlan arra, hogy a magyar nemzet államfője legyen. Az igazgató az M1 hírcsatorna hétfő reggeli műsorában szégyenteljesnek nevezte, hogy a baloldali pártok egy, a magyar nemzeti érdekek iránt elkötelezett államfőjelölt elindítása helyett idegen hatalmi érdekek mögé álltak be.

Hidvéghi Balázs közölte: Magyarországon ugyan mindenki elmondhatja a véleményét, ám ha azt külföldi, idegen hatalmi érdekek, egy tőzsdespekuláns, Soros György érdekei irányítják, akkor legalább vallják be.

Látható, hogy Majtényit Soros mozgatja, vagyis akkor inkább a bábszínházba kellene jelentkeznie egy pozícióért és nem a köztársasági elnöki posztra – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Úgy vélekedett: Majtényi László össze-vissza hazudozik. Egyrészt a Sorostól kapott támogatás mértékéről, másrészt azt állítja, hogy nem is ismeri Sorost, miközben közösen hoztak létre egy intézetet. Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet Soros Györggyel azért hozták létre, hogy befolyásolják a magyar közgondolkodást és politikai legitimáció nélkül megváltoztassák Magyarországot – mondta Hidvéghi Balázs.