CÖF: A baloldal cirkuszt csinál az államfő megválasztásából

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója szerint a balliberális oldal, "porondmesterük, Soros György parancsára" cirkuszt csinál a legfőbb közjogi méltóság, a köztársasági elnök megválasztásából, amikor "a Soros által pénzelt Eötvös Károly Közpolitikai Intézet" vezetőjét, Majtényi Lászlót jelöli a posztra.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón beszélt erről, hozzátéve: a CÖF-CÖKA és a mögötte álló civil szellemi honvédő mozgalom egyértelműen Áder János jelenlegi államfő újrajelölését támogatja.

Úgy fogalmazott: Soros a nézeteit szolgáló sejteket épít ki a civil világban, amelyek sunyi módon hirdetik és követik kedvenc ideológiáját, maguk mögé sorakoztatva az álcivil szervezeteket. A civil társadalom nagy többségének véleménye szerint nem a magyar kormány támadja a Soros-féle civil szervezeteket, hanem “a Soros által felbérelt álcivilek” szervezkednek és spekulálnak a legitim kormány megdöntésére – fűzte hozzá.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) elnöke beszél a CÖF-CÖKA plakátkiállítása megnyitóján a budapesti Olimpiai Park előtt 2015. október 5-én. A tizenkét képen ellenzéki politikusoknak az illegális bevándorlással kapcsolatban tett kijelentéseit kívánják szembesíteni a valósággal. A plakátokon ismert szocialista, DK-s és jobbikos politikusok arcképei és idézett szavai mellett a fotók másik felén gyülekező, kiabáló, köveket dobáló migránsok láthatók. MTI Fotó: Marjai János

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója. MTI Fotó: Marjai János

Mint mondta, ezen ideológiát erősíti a Rockefeller testvérek alapítványa, az egyik holland minisztérium, az Európai Bizottság egyes szervezeti egységei, amelyek 150 millió forint támogatással jutalmazták az EKINT-et.

A CÖF-CÖKA határozottan kiáll amellett, hogy a külföldről érkező pénzadományok felhasználásának célját és módját az arra illetékesek ellenőrizzék, mert “a felforgató tevékenység” megakadályozása, a nemzet biztonságának megteremtése a regnáló kormány feladata – hangsúlyozta Csizmadia László.

Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumának tagja a sajtótájékoztatón arról beszélt: Soros György célja a nemzetállamok megtörése, egy új globális világrend kialakítása és egy multikulturális, “kevert fajú Európa” létrehozása.

Mint mondta, felmerül a kérdés: kinek a jelöltje Majtényi László, a baloldalé vagy Soros Györgyé. A balliberális pártok – folytatta – csupán azért álltak Majtényi László mögé, hogy a szerintük diktatórikus, idegen- és migránsgyűlölő, fasiszta, náci, antiszemita kormányzattal szemben megmutassák ország-világ előtt, hogy “nem engednek a 19-ből” vagyis a Tanácsköztársaságból.

Szerinte ellentmondás az is: ha Majtényi nyilatkozataiból következően a jelenlegi rendszer nem demokrácia és jogállam, akkor miért indul a posztért. Vagy őszintén beszél, ám indulásával legitimálja a rendszert, vagy nem beszél őszintén és nem gondolja komolyan, hogy megszűnt a demokrácia – tette hozzá.

Feltette a kérdést: ha az EKINT-et egy külföldi személy finanszírozza, akkor elképzelhető-e, hogy a fontos döntéseket esetükben nem Soros György határozza meg. Ebben a helyzetben Soros jobban tenné, ha nem strómanokat küldene az elnökválasztásra, hanem maga indulna el; “ez volna a fair és nem a sunnyogás” – mondta Fricz Tamás.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője az euobserver.com portálra hivatkozva azt mondta, hogy Európában az egyik legátláthatatlanabb szervezet “a Soros György által gründolt” és Majtényi László által vezetett EKINT. Ezt az átláthatatlan és vállalhatatlan szervezetet vállalták fel a balliberális pártok Majtényi jelölésével – mondta az alkotmányjogász.