Orbán: A migráció a terrorizmus trójai falova

462 határvadász-tiszthelyettes tette le az esküt kedden. Az ünnepélyes eskütételen Orbán Viktor beszédében elmondta: még mindig milliók készülnek arra, hogy a jobb élet reményében útra kelljenek. Eközben Brüsszelre és az Európai Unióra nem számíthatunk.

Tanúi lehettünk annak, hogy 462 honfitársunk leteszi az esküt, amiben vállalták, hogy Magyarországot, a magyar családokat, ha kell, életük kockáztatásával is megvédik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a határvadászképzés második és harmadik ütemében kinevezett tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén.

Ostrom alatt állunk

„Önök a mai napon nem egy álláshoz jutnak, nem egyszerűen munkába lépnek, hanem hazánk szolgálatába állnak. Legyenek büszkék, mert az Önök munkája és helytállása ma Magyarország és Európa jövőjének békés együttélését szolgálja” – mondta Orbán Viktor.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök beszédében kiemelte, hogy bár a napi híradások néhány száz illegális határátlépőről szólnak, mégsem dőlhetünk hátra. Ostrom alatt állunk. A migrációs áradat lelassult, de véget nem ért, csupán időt nyertünk – hangsúlyozta.

Brüsszelre és az EU-ra nem számíthatunk

„A vihar nem ült el, csak átmenetileg lecsendesült. Még mindig milliók készülnek arra, hogy a jobb élet reményében útra kelljenek. Brüsszelre és az Európai Unióra nem számíthatunk, az igazság az, hogy csak is magunkra számíthatunk, nekünk magunknak kell megvédeni a határainkat.

“A migráció a terrorizmus trójai falova”

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kiváltó okokat kell megszüntetni, mert a migráció a terrorizmus trójai falova.

A határvadászképzés második és harmadik ütemében kinevezett tiszthelyettesek az ünnepélyes eskütételre készülnek a budapesti Hungexpón 2017. március 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Határozottságot és emberséget kért Orbán Viktor

“Önök egyszerre a mai szabad magyar élet és a reménykeltő magyar jövő védelmezői” – fogalmazott Orbán Viktor. Arra is kérte a határvadászokat, hogy egyszerre legyenek határozottak és emberségesek, járjanak el a törvény szigorával, de az emberiesség parancsai szerint.

Kiemelte: a jogszabályok azokra a migránsokra is vonatkoznak, akik törvényellenesen akarják átlépni a magyar határt, “ez a valóság, és ezt nem írhatja felül semmiféle emberi jogi szépelgő handabanda”.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

Orbán Viktor kijelentette: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa. “Ha a világ azt látja, hogy meg tudjuk védeni a határainkat, ha azt látják, hogy a megerősített magyar határzár áthatolhatatlan, ha azt látják, hogy továbbra is ragaszkodunk törvényeinkhez, és egy pillanatra sem bizonytalanodunk el, akkor senki sem fogja megkísérelni, hogy törvényellenesen jöjjön Magyarországra” – mondta, jogos elvárásnak nevezve, hogy csak olyan ember léphessen Magyarország területére, akivel kapcsolatban tisztázták, ki ő és miért jött.

“Mi, magyarok olyan Európát akarunk, ahol a saját magyar életünket élhetjük. Az ilyen, kedvünk szerint való Magyarország első számú feltétele a biztonság”, amelyhez a törvényeket és az ország érdekeit elszántan védelmezőkre van szükség – zárta szavait a kormányfő.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az ünnepélyes rendezvényen a hozzátartozók mellett jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, Simicskó István honvédelmi miniszter és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója is.

Szeptember óta toborozzák a határvadászokat

A kormány tavaly augusztusban döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak háromezres létszámbővítéséről. Az országos toborzás szeptember 1-jén kezdődött.