Meghurcoltak egy norvég minisztert, mert keresztet visel

Újabban az a problémája a baloldali sajtónak, hogy a norvég bevándorlásügyi miniszter keresztet hord.

Propagandakelléknek nevezte a baloldali sajtó a norvég bevándorlásügyi miniszter nyakában lógó keresztet. Szerintük Sylvi Listhaug megválasztása előtt soha nem hordott keresztény jelképet a nyakában, és most is csupán xenofób szavazóbázisát szeretné erősíteni a medál közszemlére helyezésével.

epa05752062 Carmelo Abela, Malta's Minister for Home Affairs and National Security (R) greets Norway's Minister of Migration and Integration Sylvi Listhaug (L) before the Informal Meeting of EU Interior Ministers at the Grandmaster's Palace in Valletta, Malta, 26 January 2017. It is the first Informal Meeting of Home Affairs Ministers since Malta took over the EU Presidency on 01 January 2017.  EPA/DOMENIC AQUILINA

Sylvi Listhaug (Fotó: EPA/DOMENIC AQUILINA)

Nem először köszörüli a nyelvét a baloldali sajtó a norvég bevándorlásügyi miniszteren. Nyáron egy szkafanderhez hasonló tákolmányban csobbant bele a Földközi-tengerbe, mert át akarta élni a Mediterránon átkelő menekültek viszontagságait. A legfrissebb vádak azonban kissé túlléptek az irónia vagy a szarkazmus határán.

A kereszt csak propaganda – állítja a baloldali újságíró

Listhaug csupán a propaganda céljából hordja a keresztet a nyaka körül – hangzott el a legújabb vád. A miniszter először egy kép segítségével meghazudtolta a vádakat, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a liberális média számára mégsem olyan fontosak a tények, ha ilyen módon képesek elferdíteni az igazságot. Maga az állítás, mely szerint “sosem hordott keresztet megválasztása előtt”, egy Sven Egil Omdal nevű volt norvég lapszerkesztőtől származik, aki ezt az üzenetet osztotta meg a Facebookon:

“Sylvi Listhaug manapság mindig keresztet hord és mindig arról beszél, hogy milyen fontos a számára a vallás. De én átfutottam a 2001-től 2015 decemberéig készült képeket, melyek miniszterelnöki kinevezése előtt készültek, és egyik fotón sem láttam a keresztet a nyakában. Kijelenthetjük, hogy politikai kellékként használja a keresztet, hogy olyan furcsa embereknek imponáljon, akik a xenofóbiát a kereszténység egyik virtusának tartják? Igen, én megtenném” – vonta le a következtetést a jelenleg is négy lapnál publikáló férfi.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Nem csoda, hogy itt tart a baloldal – vágott vissza a miniszter

A bevándorlásügyi miniszter azonnal visszavágott az őt ért vádakra, először a képekre utaló fals állításokat hazudtolta meg, majd elmondta, hogy a keresztet a nagymamájától kapta, aki már a 100 éves korhoz közelít.

“Nem csoda, hogy egyre többen fordulnak el a baloldali médiától, és manapság egyre kevésbé hisznek az újságíróknak” – mondta. Szerinte a baloldal bármit bevet, ha azzal betámadhatja a jobboldalt. “Nincsenek elveik, és az igazság sem érdekli őket. Azt hiszik, hogy addig úgysem lehet bajuk, amíg a Haladás Párt a célpont” – emelte ki.

Listhaugot először akkor érték először vallási kritikák, miután kijelentette, hogy még Jézus is támogatná pártjának szigorú bevándorlási terveit. A politikus ezt azzal magyarázta, hogy a humánusabb megoldás lenne a menekülteket otthonukban segíteni, mint egy életveszélyes utazásra biztatni őket a Földközi-tengeren keresztül.