A Mindenki titka: univerzális, időtlen és szeretni való

Remek alapanyag, kiváló szakemberek, univerzális, időtlen és szeretni való mondandó – ez lehet a titka annak, hogy Deák Kristóf Mindenki című alkotása kapta a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán – véli a film gyártásvezetője, Molnár Dániel.

Molnár Dániel hozzátette: egy remek csapat nehéz körülmények között is tud világra szóló csodát teremteni.

Molnár Dániel, a Mindenki című film gyártás vezetője. A kép érdekessége, hogy Deák Kristóf maga fotózta Molnár Dániellel való első találkozásakor.

Molnár Dániel, a Mindenki című film gyártásvezetője. A kép érdekessége, hogy Deák Kristóf maga fotózta Molnár Dániellel való első találkozásakor.

„Az átadás idején előbb izgultam, aztán aludtam otthon. Reggel kilenckor pedig, amikor felébredtem, ránéztem a telefonomra és a sok nem fogadott hívás, illetve üzenetből jöttem rá, hogy nyertünk” – fejtette ki a hirado.hu-nak Molnár Dániel.

Szerinte a siker köszönhető annak, hogy nagyon jó volt az alapanyag, a forgatókönyv, amihez egy kiváló stábot tudtak felállítani egy zseniális szereplőgárdával. „Mivel részt vettem a filmben, ezért a történeten kívül is van számomra üzenete. Mégpedig az, hogy egy remek kis csapat nehéz körülmények között is képes világra szóló csodát alkotni” – hangsúlyozta a Mindenki című film gyártásvezetője.

Kitért arra is, hogy a film üzenete időtlen, univerzális, szeretni való és ez lehet összességében sikerének titka. A szakember azt még nem tudja, hogy pontosan mikor is foghatja kezében az Oscar-díjat, abban azonban biztos, hogy amikor Deák Kristófék hazatérnek Los Angelesből, akkor tart a stáb egy koccintást és ünneplést.

„Még egyelőre mindenki azzal van elfoglalva, hogy egyáltalán felfogja mi történt” – fűzte hozzá.

Molnár Dániel azt is elárulta, hogy egyelőre még furcsa érzés számára az elismerés, de lassan kollégáival együtt sikerül felfogniuk azt, hogy alkottak egy Oscar-díjas kisfilmet, ami most rengeteg emberhez eljut a világon. „Összefogás, szeretet” – összességében ezt jelenti Molnár Dánielnek a Mindenki című film díja, melyre természetesen rendkívül büszke, de mint mondja: ez rajta, a munkáján és karrierjén nem változtat semmit, szeretne továbbra is sokat dolgozni és minél több alkotásban részt venni.