Visszaszámlálás: péntektől folytatódik a Csak színház és más semmi

Kellemes, könnyed és roppant szórakoztató - ez a Csak színház és más semmi új évada, a régi szereplők mellett új karakterekkel.

Igazán jó vígjátékot készíteni korántsem könnyű feladat. Talán az egyik legnehezebb műfaj az úgynevezett romkom, azaz a romantikus komédia. Hiszen mindig, minden helyzetben, jelenetről jelenetre megtalálni azt a humormennyiséget, ami épp elég, de mégsem túl sok, megtalálni azokat a karaktereket, amelyek üdítően viszik előre a történetet, és hát persze alapvetően érdekes, sokakat érdeklő sztorit írni, igényesen, jól szórakoztatni, azt mondhatnánk, majdnem lehetetlen. Persze azért vannak kivételek, és a magyar televíziós romkomok tekintetében már egyáltalán nem állunk rosszul.

Ezen a héten, a Duna Televízión folytatódik a Csak színház és más semmi című 6 epizódból álló sorozat második évada. Az alaptörténet már jól ismert: adott egy színház, annak munkatársaival, a pénzügyektől örökké szorongó igazgató Dénes - Szervét Tibor, válófélben levő felesége, a színház dramaturgja Petra – Szávai Viktória, a végtelenül dögös díva, Alinda – Schell Judit és az ő rendező férje, Barna – Csányi Sándor, valamint a kissé egyszerű, ám annál fiatalabb Kitty, Dénes új társa – Pálos Hanna és persze a nagy visszatérő, Lili – Mikecz Estilla, akiről egyelőre nem tudni, hogy kitől vár gyereket.

Szávai Viktória és Schell Judit a Csak színház és semmi bemutatóján. Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szávai Viktória és Schell Judit a Csak színház és semmi bemutatóján. (Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Az új évad természetesen új szálakat indít el, mert a komoly adóssággal küzdő színház számára tényleg létkérdés, hogy megtalálja azt a befektetőt, aki fantáziát lát a társulatban, aki számára a kultúra bár forintosítható is, mégsem kizárólag a haszonkulcs jelenti az elsődleges szempontot. A sors pikantériája, hogy az igazgatói meghallgatásért folyamodó Béla, egy neki fel nem róható ok miatt már nem fogja tudni elmondani, hogy létezhet egy megoldás. Az pedig, hogy a megoldást pedig egyenesen a válófélben levő Petra “szállítja” a színházba, csupán egy félreértésnek köszönhető.

Dénes szerint a társulatot egy sikeres, avantgárd  rendező – Klem Viktor, egy ugyancsak sikeres új színésznő Móga Piroska, valamint egy fondorlatos jelmeztervező Tenki Réka jelentheti. Talán mondani se kell, hogy az új figurák rengeteg bonyodalmat okoznak, egyre jobban keverednek a szálak – szakmai szinten és a szereplők magánéletében is fordulatokat hoznak, így persze folytatódhat az intrika és a háború is. Mi pedig újra bepillantást nyerhetünk egy színház színfalai mögé, drukkolhatunk választott kedvencünknek, vagy épp felszisszenhetünk, ha ármánykodáson érünk valakit. Vagy így, vagy úgy, de egyet azonban biztosan nem fogunk: unatkozni.

Mikecz Estilla, Schell Judit és Hábermann Lívia, színművésznők (b-j) a Csak színház és más semmi című tv sorozat 2. évadának VIP vetítése előtt a Corvin moziban 2017. február 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Mikecz Estilla, Schell Judit és Hábermann Lívia, színművésznők (b-j) a Csak színház és más semmi című tv sorozat 2. évadának VIP vetítése előtt a Corvin moziban 2017. február 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Orosz Dénes, a sorozat egyik rendezője szerint, a Csak színház eddigi sikere annak is köszönhető, hogy egy olyan helyen játszódik, olyan közegben, ahova a néző mindig is szeretne bepillantani. “A színház mindig mágia, mágikus tér, ahol persze jelen vannak a hétköznapi dolgok is, olyasmik, amelyek bármelyikünkkel megtörténhetnek, de ott van az is, ami mögé olyan jó lenne bepillantani. A Csak színház egy romantikus komédia, amelyben a néző kedvéért minden a határokig van kitolva, de kizárólag azért, hogy ők jól szórakozzanak.”

A sorozat eddigi részeit a Médiaklikk oldalán erre a linkre kattintva nézhetik meg, az új epizódokat pedig február 24-től, minden pénteken, 20.30-kor a Duna Televízión.