Fodor: Botka dönti el, mi legyen Gyurcsánnyal

Fodor Gábor nem foglalt egyértelműen állást a Gyurcsány Ferenccel való esetleges együttműködésről. A Magyar Liberális Párt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: Botka László dolga eldönteni, hogy összefognak-e a volt miniszterelnökkel vagy sem.

Már régóta vezetési válság van az ellenzéki oldalon – először ezt kellene megoldani. Erre gyógyír lehet Botka László megjelenése, hiszen a szegedi polgármester az egyik legnépszerűbb ellenzéki politikus. Kormánypárti győzelmek mellett is képes volt megtartani ellenzéki vezetéssel Szeged városát – mondta Fodor Gábor.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke. MTI Fotó: Marjai János

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke. MTI Fotó: Marjai János

A vezetési válság megoldását követően lehet csak világosság tenni, hogy milyen Magyarország-képe van az ellenzéknek. Egy emberségesebb, szabadságközpontú és sikeresebb Magyarországot kellene teremteni – vélte.

A liberálisok vezetője szerint, ha 2018-ban a kormányállítás és nem a frakcióalakítás a legfontosabb, akkor „egy csomó dologban” kompromisszumot kell tudni kötniük az ellenzéki pártoknak.

Fodor Gábor nem foglalt egyértelműen állást a Gyurcsány Ferenccel való esetleges együttműködésről. Mint mondta: Botka László dolga eldönteni, hogy összefognak-e a volt miniszterelnökkel vagy sem. A liberálisok szerint mindenek feletti cél, hogy széles körű ellenzéki összefogás alakuljon a jövő évi választásokig.

A pártelnök pozitív fejleménynek nevezte, hogy Majtényi László államfőjelöltsége mögött „végre, hosszú idő után” valamennyi baloldali párt fel tudott sorakozni. Ez azt mutatja, hogy az ellenzék képes fontos kérdésekben megegyezni és jó jelöltek, programok mögé odaállni – húzta alá.