Magyar támogatással épül görögkatolikus központ Beregszászban

Dr. Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa kárpátaljai munkalátogatásán beszélt a központ létrehozásának terveiről.

Dr. Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa kedden munkalátogatáson járt Kárpátalján.

A kormánybiztos megbeszélést folytatott a tervezett beregszászi magyar görögkatolikus központról Milan Šašikkal, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye püspökével.

Grezsa István hangsúlyozta, hogy Magyarország kormánya – a református és a római katolikus egyházakhoz hasonlóan – stratégiai partnerként tekint a Kárpátaljai Görögkatolikus Egyházra, ezért 600 millió forinttal támogatja a beregszászi magyar központ létrehozását.

Grezsa István megbeszélést folytatott még Andrij Balogával, Munkács polgármesterével is. Találkozójuk során a munkácsi magyar kisebbséget érintő témákról tárgyaltak.