Elengedték a 6 éves kislányt megerőszakoló migránst

Húsz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a német bíróság azt a 27 éves pakisztáni bevándorlót, aki megerőszakolt egy hat éves kislányt egy berlini migránsközpontban.

A történet a világsajtót is körbejárta, ugyanis a tragédiának itt még nincsen vége: a gyermek apja később rátámadt az elkövetőre, de a rendőrség ekkor már jelen volt és golyót repített a dühöngő édesapába, aki nem sokkal később egy közeli kórházban meghalt.

Az erőszakolónak nem esett bántódása,  elfogták,  és sorsát az igazságszolgáltatásra bízták.


Három áldozat, egy elengedett bűnös

A bírósági ítélet után a gyermek anyja nem találta a szavakat: “Hogyan történhet ez? Be kellene zárni egy olyan helyre, ahol nem tudja ezt újra megtenni!”. A nő hangosan kiáltozott a tárgyalóteremben, mikor megtudta, hogy szabadon engedik a bűnöst, aki tönkretette a családja életét.

A tárgyaláson az is elhangzott, milyen természetes módon  terelgette a  férfi a menedékkérő központban a hat éves kislányt egy csendes helyszínre, ahol nem kellett attól tartania, hogy bárki is megzavarhatja.

“Ezt tettem, csak úgy spontán megtörtént. Nem terveztem el előre” – ismerte be tettét.

Késsel ugrott a kislánya erőszakolójára

A kislány családja az apa halála előtt négy hónappal érkezett Berlinbe. A családfő azonnal feljelentette az elkövetőt, de mikor a rendőrség bilincsben kísérte ki a pakisztánit a központból, nem bírta türtőztetni magát.

Elordította magát, hogy “nem menekülsz”, és késsel ugrott rá az elvezetett férfira.

Csak egy ember akarata érvényesült Mikor a rendőrség megérkezett a berlini Moabit negyedbe, hogy letartóztassák az erőszakolót, a gyermek apját több embernek kellett visszatartani. Megpróbálták elkerülni, hogy a “tömeg akarata” érvényesüljön az igazságszolgáltatás helyett.

A kislánnyal történteket egy 18 éves szíriai menedékkérő mesélte el részletesen, aki végignézte a szeptember 27-i kezdetű tragédia kezdetét.

Elmondása szerint a Tayyab nevű pakisztáni migráns a kislány mellett ült, és mobilján zenét hallgatott.

Nem sokkal később mindketten eltűntek, és egy fészer mögött találtak rájuk. A férfi a ruhátlan kislányon feküdt, le kellett róla cibálni.

Új városba menne az erőszakoló

A bíró azzal védekezett, hogy a támadás viszonylat “rövid ideig tartott”, és az erőszakoló bevallotta tettét, így a többi esethez hasonlóan ő is csak enyhébb büntetést kap. Azt is hozzátette, hogy mivel a vádlott mindent töredékesen elmesélt, a kislánynak nem kell elmesélnie azt, hogy mi történt vele.

Az erőszakoló 2015-ben érkezett Berlinbe, politikai menekültként szerepel a nyilvántartásban. Felfüggesztett börtönbüntetése után kérelmezte, hogy töröljék nevét a berlini regisztrációs rendszerből, hogy “az incidens” után egy másik városban kérhessen menedéket.