Ilyen családot képzelnek el maguknak a gyermekek

A házasság hete alkalmából megrendezett rajzversenyen gyerekek rajzolták le, milyen családot képzelnek el maguknak.

A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár és a CSAKAZÉRTIS a Családokért Egyesület által a 2017. évi házasság hete rendezvénysorozat keretében meghirdetett KÉPzeld el a családod! című rajzpályázatának nagy sikere volt Kaposvár és környező településeinek gyermekintézményeiben – közölték a szervezők a hirado.hu-val.

Mint írták, a Milyen családot képzelsz el magadnak? –  kérdés sok gyermek fantáziáját megmozgatta: számos rajzon több gyermekes, négylábú kedvenccel tarkított, s – a könyvtárosok legnagyobb örömére – a lakásfalakat teli könyvespolcokkal díszítő jövőkép látható.


Házasság hete – rajzpályázat

A kaposvári könyvtár gyermekkönyvtára adott helyszínt február 10-én a beérkezett alkotásokból készült kiállítás megnyitójának és díjátadásának. A téka második emelete csicsergő és izgatott gyermekzsivajtól, büszke és érdeklődő szülők eszmecseréjétől volt hangos – írták a szervezők.

Minden alkotó csokit kapott, mellette pedig négy kategóriában (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, gimnazista) hirdettek első három helyezettet, és minden kategóriának különdíjasa is lett, végül a könyvtárosok különdíját adták át.

A beérkezett pályamunkák április elejéig színesítik majd a gyermekkönyvtárat, s nyitvatartási időben minden érdeklődő megtekintheti azokat.