A házasság ma is egy korszerű életmód

A házasság hete célja felhívni a figyelmet arra, a házasság ma is egy korszerű életmód – jelentette ki Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kevés elköteleződéssel járó párkapcsolat, vagy az arra épülő család nem hosszú távú – szögezte le.

Nagy csapdája a fogyasztói társadalomnak, hogy ha nem működik valami, akkor azt lecseréljük. Az emberi kapcsolatok terén azonban ez a hozzáállás nem működik. A házasság hetének feladata felhívni a figyelmet arra, ez egy olyan terület, ahová befektetni kell, akkor kapok vissza, ha én is adok – fogalmazott.

Fotó: Gál Efraim/Harmat Kiadó

Fotó: Gál Efraim/Harmat Kiadó

Itt nem statisztikai adatok gyártásáról van szó, hanem egyszerűen arról: ha valaki reggel felébred, gondol-e arra, hogy valami módon kifejezze a szeretetét a kedvese iránt. (…) Ha valahol jól működik a dolog, az nem automatikus, hogy jövőre is így lesz. Ezért egy figyelemfelhívás, a szeretet kifejezése egy döntés, egy mindennapi gyakorlat, erről szól a házasság hete – hangsúlyozta.

Minden generációt megpróbálnak megszólítani a megelőzés és segítség szemléletével – hangoztatta.

Magyarországon egyébként tizedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A rendezvénysorozat idén február 12. és 19. között zajlik. Arca Madarász Isti filmrendező és felesége, Kerekes Mónika, fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Valamennyi program szerepel a házasság hete honlapján. Márciusban hazánkba látogat Gary Chapman, híres párkapcsolati szakértő és terveznek beindítani egy e-learning párkapcsolati tréninget is – árulta el a koordinátor.