Öten egy motoron – családi út Kínában

Nem mindennapi látványban lehetett része azoknak, akik a Vietnammal határos Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület egyik útján haladtak a napokban, ugyanis motoron egy teljes család haladt ismeretlen úti célja felé. Csak remélni lehet, hogy épségben meg is érkeztek céljukhoz, az ázsiai országban ugyanis sok közlekedési baleset történik az utazási szabályok be nem tartása miatt.

Ezernyi motorbicikli halad a Románia-nagyságú autonóm tartomány útjain nap mint nap, de úgy tűnik egy mégis különleges volt a napokban. Nem a márka, sem a karosszériája miatt, hanem mert öt ember utazott rajta.

A különleges járműről és utasairól a People’s Daily China közölt fotósorozatot: ezen az látható, hogy két szülő és három gyermekük utazott így ismeretlen úti célja felé.

Kombóképen a család. People's Daily China Fotó

Kombóképen a család. People’s Daily China Fotó

Két gyereket magukhoz kötöztek szüleik, egy pedig testévre és apja között utazott. És ha még ennyi “rakomány” nem lett volna elég, a motoron több köteg drót és sok csomag is volt rögzítve.

Ázsiában megszokott látvány, hogy néha túlpakolják a járműveket tulajdonosaik, de egy teljes család egy motorbiciklin azért arrafelé sem mindennapos.