Megmutatjuk a tesztgyőztes vírusirtókat, biztonsági szoftvereket

Független biztonságtechnikai intézet, az AV-TEST kiadta éves vizsgálatának eredményét.

Tegnap tették közzé, hogy mely szoftverek bizonyultak világszerte legjobb védelmi megoldásoknak az IT-biztonság terén 2016-ban. Az intézet nemzetközileg elismert díjai a védelem, a teljesítmény, a használhatóság, a javítási képesség és az Android biztonsági szempontjait mérlegelték.

AV-TEST gyoztes szoftverek 2016

A komplex vizsgálati eljárások tesztelték a védelmi rendszereket a legkülönfélébb módokon, beleértve az olyan szimulációs támadásokat is, mint például nulladik napi rosszindulatú támadás és figyelték az elemzett biztonsági szoftver használatának hatását a teljes rendszerre.

Legjobb védelem

Győztes lett a Norton Security. A Symantec programja mellett négy termék hozott még kiváló védelmi eredményeket: a Client Security (F-Secure), a Symantec Endpoint Protection, két Kaspersky, az Endpoint Security és a Small Office Security, valamint a Symantec Endpoint Protection.

Legjobb teljesítmény

Első a Kaspersky Lab Internet Security-ja lett. Szintén rendkívül alacsony erőforrás felhasználás mellett erős védelmet nyújtott a Bitdefender Endpoint Security és a Kaspersky Lab Small Office Security-ja.

Legjobb használhatóság

A hamis malware figyelmeztetéseket megzavarják a vállalatokat, a felhasználókat, és költséges leállásokhoz vezethetnek.

A legkevesebb fals riasztás okán a díjat három Kaspersky szoftver kapta, az Internet Security, az Endpoint Security és a Small Office Security.

Legjobb javítóképesség

Első lett az Avira készítette Antivirus Pro. Hasonlóan bevált a Kaspersky Virus Removal Toolja.

Legjobb védelmi szoftver Androidra

Az egyre több malware-rel küzdő Android rendszerek legoptimálisabb védelmét a Bitdefender Mobile Security-ja és a Sophos alkalmazása, a Mobile Security adta a teszt szerint.