Németországban is több száz baleset történt a jeges utakon

Ónos eső és hóesés nehezíti a közlekedést Németország déli és keleti térségében.

Az ónos eső leginkább a bajorországi Regensburgban okoz gondot, amely szinte járhatatlan a tükörjég miatt. A 140 ezer lakosú városban több mint 50, térségében további bő 30 kisebb-nagyobb közlekedési baleset történt, az A3 autópálya egy szakaszát le is kellett zárni egy felborult kamion miatt.

A rendkívüli időjárási helyzet miatt Regensburgban és számos más bajorországi településen tanítási szünetet rendeltek el az iskolákban, és akadozik vagy teljesen leállt a tömegközlekedés. A német meteorológiai szolgálat (DWD) az ország déli részén több más régióra is figyelmeztetést adott ki a Hubert nevű front által okozott jegesedés miatt.

Keleten és északkeleten több térségben – például Berlinben – 10-20 centiméter friss hó hullott, és az utak helyenként síkosak, jegesek a hótakaró alatt. Elsősorban Meckelnburg-Elő-Pomeránia tartományban, ahol csak a reggeli forgalomban 40 baleset történt, ezekben 8 ember sérült meg.

A DWD előrejelzése szerint az eső és a fagypont körüli hőmérséklet miatt Németország délkeleti részében továbbra is veszélyes lehet a közlekedés, de az időjárás fokozatosan enyhül, csütörtökön már 10-12 Celsius fokig emelkedhet a hőmérséklet.