Az ónos eső miatt operatív törzs működik a katasztrófavédelemnél

Az ónos eső miatti helyzet kezelése érdekében a katasztrófavédelem központjában operatív törzs működik, de Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is területi operatív törzs dolgozik. Az országban mintegy kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben, de szükség esetén a katasztrófavédelem megnöveli az erők és eszközök számát.

Az OKF közleménye ismerteti: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország középső részén változó mennyiségű ónos esőre lehet számítani. A meteorológiai adatok szerint nagyobb mennyiségű ónos esőre a délutáni, illetve az esti, késő esti órákban lehet számítani.

Úgy fogalmaznak: az ónos eső miatt helyenként előfordulhatnak áramkimaradások is, a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart fenn a közműszolgáltatókkal, hogy ha szükséges, azonnal intézkedhessenek a kieső szolgáltatás helyreállítására. Kérik, hogy aki megteheti, az ónos esővel érintett a területeken ne induljon útnak. Arra is felhívják a figyelmet, hogy ha bajba jutott járművet látnak, vagy tűzoltói segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívó számot!

Felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a meteorológiai szolgálat riasztásait, valamint a hatóságok közleményeit figyeljék.