Több milliárd fejlesztő és foglalkoztatási programokra

Január 31-én éjfélkor zárul a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalan emberek képességeinek, készségeinek fejlesztésére és foglalkoztatására kiírt pályázat - mondta Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A helyettes államtitkár elmondta: minden olyan civil, egyházi és önkormányzati szervezet pályázhat a 4,6 milliárd forintos keretösszegre, amely részt vesz a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalan emberek foglalkoztatásában.

Támogatást kérni a foglalkoztatás bármelyik szegmensére lehet, így például bérre, a foglalkoztatás megszervezésére, akadálymentesítésre, olyan eszközök beszerzésre, amelyek az egyén foglalkoztatását szolgálják.

Nyitrai Imre hozzátette: a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási rátája néhány évvel ezelőtt még 17-18 százalék volt, ma pedig már csaknem 30 százalék ez az arány.