Spöttle: felhúzza az idegeim a német sajtó

A biztonságpolitikai szakértő szerint azt mutatják be, hogy egy remek, nagyszerű világban élünk, minden oké, csak nem látni, mi van a színfalak mögött. Georg Spöttle a köztévében beszélt arról is, hogy stratégiát váltott az Iszlám Állam, a már itt lévő fiatalokat radikalizálja.

Hatékonyabbnak véli az Iszlám Állam, hogy nem kiképzett terroristákat küld Európába, hanem az itt lévő embereit képzi ki – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Hihetetlen potenciál van itt kevésbé „radikális fiatalemberekből”, akik az elmúlt két évben kezdik belátni Németországban, hogy nincs jövőjük, mert vagy kitoloncolják őket, vagy pedig azt látják, nehéz a nyelv, integrálódni, dolgozni kellene, beilleszkedni a keresztény-európai kultúrkörbe. Ezekre a fiatalokra, mint a szekták, úgy rátapadnak, radikalizálják őket, megpróbálják rávenni őket, hogy egyszerűbb módszerekkel nagyobb kárt tegyenek az emberekben – mondta a szakértő, aki a berlini merényletet hozta fel példaként.

Megemlítette, hogy a titkosszolgálatok szerint egyszerű vegyi fegyvert próbálnak előállítani, akár klórgázt vethetnek be nyilvános helyeken, vagy megmérgezhetik a vízrendszert egy nagyobb lakótelep közelében.

Beszélt arról is, hogy Németország már készül a migránsok, elsősorban a nyugat-afrikaiak tavaszi rohamára. Számítások szerint legkevesebb 280 ezer érkezhet. Megkezdődtek emellett a családegyesítések: tavaly 104 ezer vízumot adtak ki ezen a címen nagyrészt iraki és szíriai migránsoknak. Ez a szám az idén még magasabb lehet. Így nem fogy a migránsok száma, hanem emelkedik – szögezte le.

Megemlítette: egyre kevesebbet olvassa a német sajtót, mert „felhúzza az idegeit”. Még mindig azt kommunikálják, hogy minden rendben van, és alig esik szó a migrációról. Azt mutatják be, hogy egy remek, nagyszerű világban élünk, minden oké, csak nem látni, mi van a színfalak mögött. Azt a rendőrök látják, a titkosszolgálat munkatársai és a tényfeltáró újságírók – sorolta.

Egy AFD-s politikust pedig azért támadnak, mert azt mondta, nem csak Németország ezeréves múltját szeretné látni, hanem azt is, mi lesz vele a következő ezer évben – vetette fel.

Sokan látják, hogy a jelenlegi egy nagyon rossz tendencia, Németország anyagi gondokkal kezd küzdeni. Az emberektől megpróbálnak pénzt visszaszedni, miközben a migránsok több ezer eurót kapnak – érvelt Georg Spöttle.