Most nem mondanak többet az áldozatokról az olaszok

Csak akkor adnak ki új információkat a veronai buszbalesetről az olasz hatóságok, ha minden áldozatot azonosítottak, és a tájékoztatásuk teljes körű lehet – közölte a veronai rendőrség.

A veronai rendőrség addig nem ad ki újabb információt a magyar busz balesetének áldozatairól, amíg az összes kritikus állapotban lévő személyt, illetve az elhunytakat nem azonosítják – közölte az olasz hatóság a városban tartott sajtótájékoztatóján.

Mint Girolamo Laquanti, rendőrparancsnok fogalmazott, megértik a hozzátartozók igényeit, de tiszteletben tartva mindenkit, információt csak akkor adnak majd ki, amikor azok teljes körűek lesznek.

A rendőri vezető azt mondta, a magyar konzuli hatóságok együtt dolgoznak az olasz féllel, közben igyekeznek figyelembe venni az ügyben nyomozó helyi rendőrség igényeit, és azokét is, akik jogosan szeretnének visszatérni a hazájukba.

Girolamo Laquanti arról is beszélt, hogy a busz meghibásodásáról szóló híreket illetően vannak fenntartásaik, mert mostanáig nem találtak elegendő bizonyítékot ezek alátámasztásához. Nyomatékosan azt kérik tehát, hogy az ilyen értesüléseket csak feltevésként mutassa a be a sajtó.