Egy férfit és egy nőt ápolnak a Honvédkórházban

Másod- és harmadfokú égési sérülésekkel érkezett vasárnap délután a budapesti Honvédkórházba a pénteki veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje - közölte Tamás Róbert, az intézmény orvos igazgatója vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ igazgatója elmondta, információk szerint vasárnap délután fél hét előtt a baleset harmadik, Budapestre mentőautóval érkező súlyos sérültje is átlépte a határt és várhatóan este 8 óra körül az intézményükbe érkezik.

Kommunikálnak, és az első pillanattól kezdve pszichológusok foglalkoznak velük  - ismertette Dr. Tamás Róbert. A kórházba érkezett első két sérült, 50-60 év közötti férfi és nő állapota stabil – közölte Tamás Róbert megjegyezve, hogy a testi és főleg lelki sérüléseik kezelése hosszú ideig tarthat.

Az M1 aktuális csatornának később elmondta: a férfi sérültet megvizsgálták, neki kiterjedt égési sérülései vannak. A harmadik sérültről elmondta: egy fiatal férfi a nemsokára megérkező, neki baleseti sebészeti ellátásra lesz szüksége.

Leszálltak a mentőhelikopterek

Előzőleg az M1 aktuális csatorna arról számolt be, hogy a Honvédkórházra leszállt két mentőhelikopter. A légi mentők a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre leszállt mentőrepülőgépen hazahozott súlyos sérülteket szállította haza.

Kapcsolódó tartalom