Kiengedték a kórházakból a buszbaleset könnyebb sérültjeit

A péntek éjjeli Verona környéki buszbaleset könnyebb sérültjeit kiengedték a kórházakból, ők egy szállodában vannak, rajtuk kívül hat súlyos sérültet ápolnak két veronai kórházban - mondta el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Sárközy Júlia, az MTI tudósítója.

A tudósító elmondta: a Borgo Trento kórházban öt, a Borgo Roma nevűben egy súlyos sérültet ápolnak, ők mindannyian felnőttek. A könnyebb sérülteket, főleg gyerekeket már kiengedték a Borgo Trentóból, ők csatlakoztak a korábban említett szállodában a baleset többi túlélőjéhez.

Túlélő magyar diák a szállodánál. MTI/EPA Fotó

A kórházigazgató tájékoztatása alapján elmondta azt is, hogy az intézményben ápoltak közül ketten az intenzív osztályon, az idegsebészeten vannak, “őket még nem sikerült azonosítani”. Egy férfi és egy nő súlyos égési sérüléseket szerzett, egy embert pedig csuklótörés miatt vittek be.

A Borgo Roma kórházban ápolják azt a tanárt, aki segített a diákoknak kijutni a buszból, neki súlyos agyrázkódása és könyöksérülése van. A tudósító közölte azt is, hogy a milánói főkonzul és a mentőszolgálat két tagja végigjárta a sérülteket, beszéltek, akivel lehetett, míg a nagykövet ezekben a percekben látogatja meg a kórházban fekvőket.

Rendőrautók állnak a szálloda előtt

Major Eszter, az M1 aktuális csatorna tudósítója a szálloda elől arról számolt be, hogy a diákok sokkos állapotban vannak. A hotelbe csak hozzátartozók mehetnek be, az épület előtt rendőrautók állnak.

A tudósító az egyik könnyebben sérült fiú édesapjának beszámolója alapján elmondta, hogy a baleset bekövetkezésekor a gyerekek aludtak, egy hatalmas csattanásra ébredtek. A szóban forgó fiú a lábával rúgta ki a busz ablakát, az előtte ülő lánynak még segített a menekülésben, kettővel előtte ülő társán azonban már nem tudott segíteni.

A műsorban elhangzott, hogy egyes olasz híradások arra hívják fel a figyelmet, hogy az olasz A4-es autópálya legveszélyesebb szakaszán történt a magyar busztragédia.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.