A testneveléstanár segített a menekülésben

Tizenhatan meghaltak és több mint húszan megsérültek egy magyar fiatalokat szállító busz olaszországi, Verona közelében történt péntek éjjeli balesetében. A budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium diákjait és tanárait szállító busz egy felüljáró pillérének ütközött és kigyulladt. Sajtóhírek szerint többen a csoport testneveléstanárának köszönhetik az életüket.

Hírügynökségi beszámolók rendőrségi forrásra hivatkozva arról számoltak be, hogy az égő buszból a hátsó ablakokon keresztül tudtak többen kimenekülni. Említést tettek arról, hogy egy testnevelő segített menekülni sokaknak, vissza-visszatérve a buszba, ő a hátán szerzett sérüléseket.

epa05737972 Maintenance vehicles direct traffic around the site of a bus accident at the Verona Est highway's exit, in Verona, Italy, 21 January 2017. At least 16 people were reported dead after a bus crash as Hungarian students were reportedly returning from France to Budapest from a school trip. According to Italian firefighters, a total of 56 people, 40 of whom were injured and taken to nearby hospitals, were on board the bus during the accident.  EPA/FILIPPO VENEZIA

EPA/FILIPPO VENEZIA

Beszámoltak arról is, hogy egy szlovén busz sofőrje úgy látta, hogy a busz kerekével valami nincs rendben és erre próbálta felhívni a sofőr figyelmét, de sikertelenül.