Másfél milliót gyűjtöttek össze a Teréz körúton megsérült rendőröknek

Jótékonysági estet tartottak az Új Színházban a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök megsegítésére.

Jótékonysági estet tartottak az Új Színházban a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök megsegítésére. A két fiatal járőr a szeptemberi robbantás után nemsokkal elhagyhatta a kórházat, de még a mai napig orvosi segítségre szorulnak.

A jótékonysági esten a két rendőr is felment a színpadra, óriási tapsot kaptak. Mindketten megköszönték a támogatást.

Tavaly szeptember 24-én a gyalogosan sétáló járőrpáros közvetlen közelében robbant fel a házi készítésű pokolgép a Teréz körúton, amit a kapualjba behúzódó férfi hozott működésbe. Az egyik rendőrnek életveszélyes, társának súlyos sérüléseket okozott a robbanás, mindketten azóta is lábadoznak.

A kedd esti jótékonysági esten  amelyet az Új Színházban rendeztek meg – családtagok, barátok ismerősök fogtak össze, hogy a hosszú ideig tartó felépülésükben segítsenek.

Demeter György főszervező azt mondja: minden zenekar az első szóra elvállalta a fellépést. ”Teljesen egyértelmű volt, mindenki egy emberként emelte fel a kezét, akik ma este jelen vannak és a színpadon lesznek” – fogalmazott.

Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi kar elnöke azt mondta: egy ilyen rendezvény erőt adhat a lábadozó rendőröknek. ”Hiszen látják azt, hogy nincsenek egyedül. Hiszen mi a szervezetnél – legyen bármely része a rendvédelemnek – senkit nem hagyunk magára. Hiszen összetartozás nélkül nincs egység, nincs rendvédelem” – mondta.

A jótékonysági est az egyik járőr kedvenc zenekarának, a DSP-nek a fellépésével kezdődött.