Nyíltan üzengetnek egymásnak az MSZP-sek

Megvédte a szocialista párt elnökségét Molnár Gyula, az MSZP jelenlegi elnöke. Néhány napja Kovács László, korábbi elnök egy interjúban bírálta a jelenlegi pártvezetést és a fiatal MSZP-s politikusokat. Kovács László ugyanis hiányolja a tehetséget, a tudást, a tapasztalatot és a teljesítményt. Szerinte így, ezzel az elnökséggel nem tudják legyőzni a Fideszt.

Sok hibát csináltak – mondta Kovács László az MSZP fiatal nemzedékéről az ATV-ben. Az egykori pártelnök szerint a fiatalok tönkretették a pártot.

„A tudáshoz idő kell, a tapasztalathoz még inkább, egy huszonegy néhány éves ember milyen teljesítményt tud felmutatni?” – fogalmazott Kovács László, aki arról is beszélt, ő pártelnökként csak a tehetséges embereket engedte az elnökségbe. A fiatalítás miatt elsősorban Mesterházy Attilát bírálta, mert szerinte az ő általa előtérbe tolt kezdő szocialista politikusok alkalmatlanok voltak a pozíciók betöltésére.

Mesterházy Attila 2011-ben az MSZP kongresszusán a párt idősebb generációjának címezve azt mondta: arra kéri azokat, akik addig megjelenítették a szocialista pártot, hogy lépjetek egy kicsit hátrébb. Az egykori pártelnök megválasztása után a fiataloknak adott több lehetőséget.

Kovács László nem csak a Mesterházy Attila vezette szocialista pártot bírálta, a mostani elnökség összetételével sem ért egyet. Szerinte ugyanis a párt mostani vezetése felkészületlen egy sikeres kormányváltáshoz.

„Személy szerint nekem egyik elnökségi taggal sincs semmi bajom, de ha nem látom azt a felkészültséget, azt a tudást, azt a tehetséget, azt a kommunikációs készséget, amivel a Fidesz viszont rendelkezik, akkor azt mondom, hogy ezzel az elnökséggel az MSZP nem tudja megverni a Fideszt” – mondta.

Molnár Gyula azonban megvédte a jelenlegi vezetést. A pártelnök szerint ugyanis nem a fiatalok miatt nem nyerte meg a választásokat 2014 tavaszán az MSZP.

„A rövid válaszom, hogy nem, ha mégis belemennék egy elemzésbe, mégis azt mondom, hogy nagyon sok körülménye volt annak, hogy miért nem sikerült akkor a változás” – hangsúlyozta az MSZP elnöke. Molnár Gyula azt is mondta: az MSZP-n belül egy sornak hátrébb kellett lépnie, hogy egy új sor tudjon szerepet és felelősséget vállalni, de ez szerinte nem jelenti azt, hogy szakadás lenne a pártban.