Melegszik a helyzet Szekszárdon

A hétvégi hideg időjárás előtt minden igénylő megkapja a szociális tűzifát Szekszárdon, amelyet saját forrásból biztosít a rászorulóknak az önkormányzat - mondta a város polgármestere csütörtökön Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) hozzátette: a mostani fűtési szezonban 142 háztartás kap egyenként 15 mázsa szárított tűzifát, amely több száz szekszárdinak jelent segítséget – ismertetése szerint a tolnai megyeszékhelyen összesen 200 tonna fát szállítanak ki a rászorulóknak. A megyei jogú városok a szociálistűzifa-akcióhoz nem jogosultak költségvetési támogatásra, így ezt saját forrásból, összesen hatmillió forintból fizeti az önkormányzat.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

“A segítség nem költségvetési kérdés, a város folyamatosan figyelemmel kíséri a rászorulókat, és a szükséges támogatást igyekszünk megadni nekik” – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a 142 családnak jelentős segítség, hogy a hétvégére jelzett mínusz 15 fok megérkezése előtt a tűzifa rendelkezésükre áll. A sajtótájékoztató helyszínén, a Tavasz utcában csütörtök reggel a 114. igénylőhöz vitték ki a tüzelőt, a nő édesanyjával és két kiskorú gyermekével él lakóházában.

A szekszárdi közgyűlés 2016. októberben módosított szociális rendelete szerint azok jogosultak a szociális tűzifára, akiknek havi nettó jövedelme egyedülállók esetén a 71 500 forintot, családban élők és nyugdíjasok esetében a 85 500 forintot nem éri el. A támogatást a 2017/18-as fűtési szezonra a tavalyinál korábbi időpontig, szeptember 30-ig igényelhetik a rászorulók.