Öngyilkos merénylet előtt videózta le lányait egy apa

Hét és nyolc éves lányait halálba küldő szíriai apa videója köröz az interneten. A felvételen a gyerekek és anyjuk is szerepel, aki támogatja a kislányok misszióját.

Egy dzsihádista család videóra vette, ahogy búcsút mondanak öngyilkos misszióra küldött lányaiknak. A gyerekek Damaszkusznál robbanthatták fel magukat – írja a Daily Mail.

“Senki sem túl fiatal a dzsihádhoz, hiszen ez minden muszlim kötelessége” – vetíti előre az anya lányai közelgő halálát. Elbúcsúzik tőlük, majd gyerekek apja, egy híres an-Núszra harcos folytatja az agymosást:

“Miért nektek kell harcolnotok a férfiak helyett? Azért, mert ők elmenekültek a zöld buszokon?” – provokálja gyerekeit, de a lányok nem értik, miről beszél. Végül megígéri nekik, hogy a mennyországba kerülnek, így nem kell félniük semmitől.

A megrázó felvétel a szíriai lázadói médiafelületeken kezdett el terjedni, majd propagandavideóként kezdték el használni, zenei aláfestéssel. A kislányok arról beszélnek a videón, hogy Damaszkuszban fognak robbantani, így nagy valószínűséggel egyikük lehetett a felelős a múlt heti rendőrségi vérengzésért.