35 milliárd digitáliskompetencia-fejlesztésére

A Klik dolgozta ki a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projektet.

Csaknem 35 milliárd forint fordítható a köznevelési intézményekben a digitális kompetencia fejlesztésére – közölte a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta: a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) dolgozta ki, az irányító hatóság pedig befogadta azt, és ennek eredményeképpen hétfőn a felek aláírták a támogatásról szóló szerződést. A program célja, hogy a digitális oktatási stratégia megvalósításában tanári továbbképzést, eszközbeszerzést és tantermi informatikai támogatást nyújtson.

Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke arról beszélt, hogy a program során főleg laptopokot és tableteket vásárolnak, a tervek szerint 60 ezer darabot, az eszközökhöz pedig a digitális írástudás alapjait biztosító képzést kapcsolnak. Emellett projektorokat, fali konzolokat, vetítővásznakat, valamint a gépek töltését szolgáló úgynevezett töltőkocsikat is beszereznek.