Szerény körülmények között élők is adakoznak

"Megmelengette a szívemet, hogy saját ismerőseim közül is jelentkeznek” – emelte ki Rab Ferenc, aki órákon keresztül fogadta a nézők telefonhívásait.

Már több mint 71 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányban.

Az M1 műsorvezetője Rab Ferenc órákon át fogadta a telefonos adományokat. „Rengeteg felajánlás érkezett, hozzám zömében 1-2 ezer forintos hívások, de még így is egy óra alatt 70 ezer forintnyi felajánlott adomány jött össze. Nagyon jó szívvel adják, sokszor olyan emberek, akik maguk is szerény körülmények között élnek, de nem sajnálnak néhány ezer forintot felajánlani”– mondta az M1 műsorvezetője Rab Ferenc.

Rab Ferenc arról is beszámolt, hogy ismerős hangra lett figyelmes, amikor az egyik telefonálóval beszélgetett. Majd megszólalt a hang: „Feri, te vagy az?” A műsorvezető egy volt általános iskolai tanárával beszélt, aki szintén pénzadományt tett. „Megmelengette a szívemet, hogy saját ismerőseim közül is jelentkeznek” – emelte ki Rab Ferenc.

A műsorvezető fél szemmel Jean-Paul Belmondo kabátját is figyeli, amit a színész ajánlott fel a Jónak lenni jó! kampányban. Rab Ferenc elmondta, hogy ezt a kabátot nem először látja, mert volt szerencséje magán Belmondón látni a dzsekit még néhány évvel ezelőtt Cannes-ban, ahol a feleségével nyaraltak.Immár az ötödik alkalommal rendezi meg a közmédia a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akcióját, amelynek kedvezményezettje a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A mediklikk.hu/jonaklennijo oldalon folyamatosan lehet licitálni, vásárolni és tájékozódni, emellett él a 1358-as adományvonal is, melynek hívásával 250 forinttal lehet támogatni a Magyar Református Szeretetszolgálatot.

Egészen este fél 11-ig a közmédia szinte valamennyi csatornáján – a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth Rádióban – foglalkoznak a jótékonysági akcióval, a hívásokat/felajánlásokat pedig ezen a napon a közmédia műsorvezetői, tudósítói fogadják a +361/759-6000-es telefonszámon.