Jónak lenni jó! – 20 millió érkezett egy magyar cégtől

A Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forintot ajánlott fel vasárnap a közmédia ötödik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában.

A Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forinttal, a svájci református egyházak segélyszervezete (HEKS) 31 millió forinttal járult hozzá a jótékonysági kampányhoz, amelynek egész napos műsorfolyama a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője vasárnap az MTI-nek.

A mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon több mint 70 felajánlott tárgy vásárolható meg fix áron december 31-ig, továbbá négy tárgyra lehet licitálni vasárnap: Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátjára, Forma 1-es dedikált zászlóra, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázájára és Terence Hill mellényére.

A fix áron vásárolható tárgyak között található egyebek mellett Dzsudzsák Balázs dedikált meze, rézkarc és rézmetszet a Tiszántúli Református Egyházkerület és Református Kollégium Gyűjteményeiből, Dani Gyöngyi paralimpikon vívó mellvédje, Udvaros Dorottya dedikált CD-i, a magyar férfi kosárlabda válogatott játékosai által dedikált kosárlabda, a magyar női kosárlabda válogatott játékosai által dedikált mez, Gera Zoltán dedikált futballcipője, Pege Aladár 1982-es dedikált bakelit lemeze, sakktábla Lékó Péter és Vlagyimir Kramnyik dedikálásával és Gyurta Dániel dedikált díszdobozos érme.

Vasárnap estig a közmédia szinte valamennyi csatornáján – a Dunán, a Duna Worldön, az M1-en, az M5-ön és a Kossuth rádióban – foglalkoznak a jótékonysági akcióval, a műsorvezetők és műsorkészítők fogadják a hívásokat, pénzügyi felajánlásokat.

A Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, tavaly pedig a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot mintegy 225 millió forinttal tudta segíteni.